Sunday, November 2, 2008

Troika - Trahter

Oleme väga palju kuulnud sellest kohast, aga siiani pole käinud. Päev enne üritust panime trahteris 12 kohta kinni, kuid ainult ajavahemikuks 19-21. Kauem ei tohtinud olla, kuna järgmised olid juba järjekorras.

Kohe alguses ettekandja küsis, mis tüüpi üritus meil on. Küsimuse poindist ei saanud aru, kuna ta ütles, et arve nad panevad nagunii kokku.

Menüüga oli olukord väga lihtne, ettekandja ütles, et see on aegunud, kuna nad ei jõua menüü up-to-date hoida.

Järgmine veider asi oli see, et ettekandja ei soovitanud meile iga ühel eraldi praadi võtta, vaid pigem kamba peale mingi suurem asi. Põhjenduseks oli: "Köök ei jõua nii kiiresti sööke valmistada ja saate enda toidu alles siis kui me hakkame kinni panema". Selle ettepaneku lükkasime tagasi. Up-grade’igu enda köök siis.

Ettekandja, kes oskab valada viina pitsidesse 1 meetri kõrguselt suutis ajada õlu pudeli ümber Oti pükste peale.

Kui Madis, Mihkel, Mario ja Priit tellisid mitte-alkohoolsed joogid, siis selle peale ettekandja tegi ülbelt nalja "Meie oleme viina restoran, siin autoga ei käida". Eks tal veidi õigus on, aga oleks saanud ka pehmemalt ja sõbralikumalt seda öelda.

Proovisime aru saada, mis ajastut Troika interjöör tahab luua. Tundus nagu 1850-1900, peaaegu õnnestus, aint põlev Coca-Cola reklaam ja kuldses raamis telekas rikkusid seda tunnet.

Istumine oli suht ebamugav, kuna toolide asemel olid seal pingid.

Kui menüü hinnad kõik kokku liita, siis arve oleks pidanud olema suurem. Vist saime mingit allahindlust. Positiivne.

Tellisime: seljanka, pelmeenid, bliinid (pannkoogid), borshi, seakarbonaadi.

Kohal olid: Ang, Dänn, Hr. Pauskar, Hr Hallaste, Sepp, Mihkel, Ott, Madis, Priit. Söödikute arvamused ja hinnangud on kommentaarides.

7 comments:

  1. Teenindus: kehv
    Toit: kehv
    Jook: hea
    Entertaiment: keskmine

    Võtsin Karbonaad Lõuna-Vene päraselt
    (Tumedas õlles marineeritud seakarbonaad magushapu kastmega)

    Liha oli väga veic imelik, nagu veic toores, aga samas mahlane.

    Kartulid isegi ei olnud ahjus tehtud, vaid sügavkülmas müüdavad pakkidest.

    Praad ei olnud 188 EEKu küll väärt. PM suvalises pubis saaks samahea või parema asja poole odavamalt.

    Viin olu mõnus külm. Ühe meetri pealt valmine pitsi on päris täpne.

    Õlu oli soe.

    Hind ja kvaliteet üldse ei ole paigas.

    Minu esimine ja viimane kord Troikas

    ReplyDelete
  2. Pelmeenide kohta tekkis küsimus - kas need on kohapeal valmistatud või on nad kuskilt sisse ostetud ja mis õigustab teise variandi tõeksosutumise korral nende sajakroonist hinda?

    Arvutamine oleks oluliselt lihtsam olnud, kui arve peal oleks lõpus ka tükihind olnud. Ei ole tõepoolest väga mugav arvestada reast "Seljanka x5=455 kr", et palju minu seljanka siis maksis. Ma pigem üldse ei peatuks mõttel võimaldada igale lauasistujale oma arvet.

    Seljanka, muide, oli lausa hea. Ma ei julge nüüd öelda, et ta lausa oma pea sajakroonist hinda väärt oli, aga maitses ta päris hästi. Serveeriti suurtes mõnusates taldrikutes.

    Meie sealistumise jooksul kaks korda käisid rahvariides esinejad sisse-välja, keerutasid jalga vene rahvameloodiate saatel. Miks ka mitte.

    Kokkuvõttes - jään pigem ootama järgmise kuu maitseelamusi ja loodan, et need saavad olema paremad.

    ReplyDelete
  3. Võtsin ette borši ja seejärel seakarbonaadi.

    Borš menüü järgi oleks pidanud olema külm. Tegelikult aga oli kuum. Lisaks ei saanud temast mitte mingit maitseelamust - ainus maitse, mis kõik muu tappis, oli küüslauk.

    Karbonaad oli kah suvaline pubikas - ülesoolatud minuarust. Samas garneering oli ok - marineeritud peet, kurk, köömnetega kõrvits.

    Õhkkond tundus täitsa hea ja need tantsunumbrid olid meeldivaks üllatuseks. Miinuseks võibolla see, et teised kliendid olid soome turistid mitte vene inimesed - ju pole ikkagi autentne koht.

    Arvestades seda, et koht asub raekoja platsil olid hinnad täitsa loogilised - lisaks oli arve menüü hindadest väiksem (võibolla saime kohaliku inimese hinnaga ja menüü turistidele?)

    Kuna saabusin veits hiljem siis jäi mul nägemata õlle süllevalamine ja dialoog köögi teemadel. Minu jaoks oli teenindus hea.

    Mainiks veel ära, et me istusime pubi poole peal - all korrusel oli tegelikult suur restorani ruum koos live bändiga. Seda arvestades polnud pubil kui sellisel interjööri poolest häda miskit.

    Toit: Kehv
    Teenindus: Hea
    Interjöör/õhkkond: Hea

    ReplyDelete
  4. Eilne Troikas käik kujunes veidi teistsuguseks, kui arvasin. Miskipärast mõtlesin, et see on väga noobel koht ja kuigi me olime seal trahteris mitte restoranis, siis ootasin ikkagi enamat. See oli suht pisike, umbne ning puidust pingid ilma seljatoeta ei lasknud väga mugavalt end tunda.

    Nagu teised juba kommenteerinud on, siis ei olnud teenindus kõige parem. Pigem üleolev. Näiteks piima küsimise peale tehti suured silmad - a la, kes siis siin piima joob? Nii palju siis sellest, et küsija suu peale ei lööda.

    Minu vene moodi pliinid metsaseentega olid suhteliselt keskmised - kaks pannkooki ja külm seene salat nende peal. Söönuks sain ja maitses ok, aga ei midagi erilist. Kusjuures veiniklaasi hind oli u sama, mis minu söögi hind.

    Kokkuvõttes võib öelda, et maitseelamuseks koos hea teeninduse ja interjööriga peaks ikka toidukoha restorani poole peale minema. Vähemalt tõenäosus selleks oleks suurem. Ei tasu loota, et köök on mõlemal ju sama ja miks teeninduski halvem peaks olema.

    Seega:
    Toit: Hea
    Teenindus: Kehv
    Interjöör: Nii ja naa

    ReplyDelete
  5. Teenindus: kehv
    Toit: kehv
    Jook: talutav, soe 6lu!!
    Keskkond: kehv

    Vanalinna restoraanidest oleks rohkem lootnud,
    sisse astudes j2i mulje nagu oleks kuskil Narvas.

    olen sihuke lyhikese jutu mees, et panen konkreetselt punkt haaval kirja mis meelde tuleb:

    1) Ventilatsioon puudus, selline tunne nagu istuks kuskil saunas!
    2) Istumine oli ilma seljatugeteta, selg v2sis kohe 2ra.
    3) Teenindus oli t6siselt kehva, ettekandja ajas mulle pykstele pool pudelit 6lut peale! Nii 2ge kutt oli, et isegi ei vabandanud ega toonud mulle vahendeid pykste kuivatamiseks - pidin ise minema baarist kysima r2tte :/
    4) Praad oli mega v2ike arvestades hinda, Patick'us on p2evapraad sama suur aga 150 eeku odavam!
    5) V2he ruumi oli, kui Entertaiment lahti l2ks, siis mina ei n2inud peale tantsut6drukute juuste midagi, sest ma ei istunud piisavalt l2hedal neile ...
    6) Mario tellis piima, ja sellepeale ettekandja ajas mingit k2ma ja m6nitas, et see on "restoraan" mitte s66kla! Krt, mis teenindaja see on kes lauapeal k6hutab ja vastu pl6ksib!
    7) ... igaljuhul tagasi sinna ei l2he, ei soovita teistele - yhtegi head asja sellest kohast meelde ei tule! V2ljaarvatud seltskond, mis oli ideaalne!

    ReplyDelete
  6. Teenindus: kehv
    Toit: okei, nothing special
    Keskkond: enamvähem

    Sellest Oti õlle seigast lugesin esimest korda siit kommentaaridest ja peab ütlema, et see ei ole kuigi meeldiv.

    Toiduks valisin seljanka, mis oli üllatavalt hea ja suur, nii et kudos selle koha pealt. Teiseks toiduks oli pliinid kalamarjaga - uus kooslus, maitses ka täiesti okeilt.

    Positiivseks üllatuseks olid tantsutüdrukud, kes iga poole tunni tagant oma etteastet sooritamas käisid :) - keerutasid jalga nii mis noobel vene trahterile kohase muusika saatel.

    Ka minul tekkis küsimus kujutada soovita ajastu kohta. Lõpuks jõudsime ühisele arusaamale, et ju ta kuskil seal 19. sajandi lõpp ole. Seda arvesse võttes võiks mõned ebamugavused isegi andestada - ilma seljatugedeta pikad pingid ja mõningane umbsus (mina isiklikult seda tähele ei pannud).

    Miks paljud ei saanud sellest kohast teab mis suurt maitseelamust võiks lükata asjaolu kaela, et me oleme ikkagi pikka aega vene kultuurist mõjutada saanud ning sealsed toidud ei ole meil just kõige eksootilisemad - onju kasvõi seljanka kohustuslik pea iga endast lugupidava söögikoha supivalikus.

    Alla 200 krooni korralikult söönuks saanud vanalinnas väga meeldiva seltskonna seas ei ole just paha.

    All in all - kes tahab head seljankat ja hind väga palju rolli ei mängi, siis Troikast saab.

    Mihkel

    ReplyDelete
  7. Ahjaa, mul jäi panemata ka mingi konkreetne hinnang, siin see on.

    Teenindus: personaalne, positiivne, pigem hea kui halb.
    Toit: kesine
    Entertaiment: oli olemas, mis iseenesest annab plusspunkte.
    Interjöör: pubikeskkond, see balalaikaga cocacola neoonvalgus nurgas oli üle võlli.
    Seltskond: enam-vähem, järgmine kord jätke autod koju :)

    ReplyDelete